Kupus dijeta - Dnevnik ishrane

Kupus dijeta

Kupus dijeta je jedna od najrasprostranjenijih i najpopularnijih dijeta kod nas, što zbog lakoće u pripremi, što zbog dostupnosti potrebnih sastojaka. Organizam jako dobro reaguje na nju, tačnije, kupus dijeta je više detoksikacija i čišćenje organizma, sa mršavljnjem, nego dijeta, što je i izdvaja iz ogromnog broja postojećih dijeta.Priprema:

5 velikih glavica crnog luka
2 zelene paprike
1 ili 2 konzerve celog paradajza
1 svežanj celera
1 velika glavica kupusa
1 kašika: Sočivo, pšenica, ječam i suvi grašak.
Posoliti, pobiberiti, staviti peršun ili neki drugi začin, ili ljute papričice (koje su puuune vitamina C) po želji. Preliti vodom, toliko da voda prekrije povrće, i kuvati dok povrće ne omekša.

Primer jelovnika

Prvi dan kupus dijete
Prvog dana pridržavanja kupus dijete, možete jesti sve vrste voća, osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija, pa na njih najviše obratite pažnju. Dakle prvog dana dijete sa kupusom, jedite samo supu i voće. Za piće možete koristiti nezaslađen čaj, nezaslađenu crnu kafu( nikako ness), voda.

Drugi dan kupus dijete
Svo povrće - količina nije ograničena, bitno je da ne budete gladni. Pokušajte da pijete što više vode u toku dana, ako je moguće 6-8 čaša, kako bi isprali višak mokraćne kiseline iz organizma. Obavezno je pojesti bar jedan tanjir supe, ali količina nije ograničena.

Treći dan kupus dijete
Jedite supu, i voće i povrće u količini koju želite. Izbegavajte krompir, posebno pečeni. Ako ste se prethodnih dana pridržavali gore navedenih uslova, trebalo bi da ste već smršali 2-3kg.

Četvrti dan kupus dijete
Pojedite do 3 banane u toku dana,obavezno supu, i pijte nemasno mleko u količini koju vi želite. Banane i mleko imaju puno kalorija i ugljenih hidrata, zato obavizno jedite supicu.

Peti dan kupus dijete
Petog dana kupus dijete možete jesti govedinu ( od 300 do 600g) i paradajz ( do 6 paradajza u toku dana). Potrudite se da popijete 6-8 čaša vode. Obavezno bar jedan tanjir supe!

Šesti dan kupus dijete
Govedina i povrće. Šestog dana kupus dijete, u neograničenim količinama možete jesti čorbu, govedinu i povrće.

Sedmi dan kupus dijete
Za sedmi dan kupus dijete možete jesti ntegralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Već pomenute namirnice možete jesti u neograničenim količinama, a supa je obavezna.

Popularne dijete

 • Proteinska dijeta

  Proteinska dijeta ne samo da pomaže u brzom mršavljenju već i u povećanju mišićne mase. Osoba koja se hrani po ovoj dijeti ne oseća glad jer proteini brzo daju osećaj sitosti. Ova dijeta je pre svega za osobe koje su veoma aktivne i imaju malo vremena za komplikovane obroke. 

 • Dvonedeljna dijeta

  Dvonedeljna laka dijeta vam daje široke mogućnosti ishrane: jede se raznoliko – nema potrebe da se strogo kontroliše kalorijski unos ili ishrana veže za unos jedne određene namirnice. Možete jesti 4 puta dnevno, poštujući razumne količine hrane. Znate šta je razumna količina hrane? Ne?

 • Dijeta 10 posto

  Kako da izgubite 10% telesne težine za tri nedelje

 • Brza dijeta sa lubenicom i dinjom

  Većina dijeta koje se baziraju na voću i povrću, osim što garantuju brz gubitak kilograma, takodje hrane naš organizam neophodnim nutrijentima i na taj način štite naše zdravlje. A ono što dinju i lubenicu čini superiornim u odnosu na drugo voće, jeste činjenica da sadrže visok procenat vode. Osim što će vas brzo zasititi, jelovnik zasnovan na ovom voću će vam pomoći da obezbedite svom telu dovoljnu količinu tečnosti posebno u vrelim, letnjim danima.